Wednesday, April 13, 2011

#1 learning (blob brush stroke)

Hey guys!, Assalamualaikum.


Today's entry, again! I wanted to write in English and some in Malay. Yeah, I like mixing those two language in the same time. That's what we call it "Bahasa Rojak" riyt?. It's actually destroying the originality of the language itself . BUt, in the previous entry, I said that i'm still learning riyt?. Again, Don't hiraukan my BAD GRAMMAR yeah?. Hee :)

Actually i'm in the mood of learning how to use Adobe illustrator . The picture above, i made it using the blob-brush stroke. Yeah, when i had finished drawing it, then an idea came and popped in my mind, to share what i learned today using the Illustrator. Hey, it's not as easy as ABC for the first time. And i'm still bear with it. Although, ianya sebenarnya menguji kesabaran untuk belajar from A to Z. Yeah, I'm in the A stage right now. And still wanted to proceed till Z stage. Then, i can make the design. Yeehaa!. But, it's still a long time lah untuk jadi pro using Adobe illustrator. And i'll try my best disebabkan oleh passion saya kepada design.


Hey, guys. Actually, i wanted to be an architect. I like to draw something especially something about buildings and cartoon. And, this is a secret okey, actually I didn't know how to draw "orang" i mean HUMAN. Wahaha. I can, but when it comes to  the eye, mouth and the jari parts, totally FAIL!. Sebab tulah sekarng dah berubah arah. Lepastu bila dapat kenali diri yang tak berapa nak kreatif sangat nih. Then, I decided to forget it. And i'm into Biology right now. Kalau ade rezeki nak ambik Medic. Tapi, ape-ape rezeki saya dalam apa-apa bidang saya terima seadanya.


Ah, Back to the topic. Can you see that, the animal above doesn't have it's kaki?. hehe. Actually nak letak, tapi macam tak sesuailah. So, I decided to make the unknown species animal jadi takde kaki lah. And then it came out like that lah. Yeah, Totally disaster riyt?. Iyelah, this is the first time i'm using the adobe illustrator. And i'm in the phase of learning right now. Jadi, apabila saya sudah berjaya buat design yang saya akan hantar ke Threadless saya akan postkan di blog saya yea. Jadi saya perlu belajar dengan cepat lah gune illustrator. Guys, Pray for me okay, supaya saya dapat belajar dengan tabah untuk menggunakan illustrator.


Till then,

ps: tolong jangan ketawe-kan binatang tempang  kat atas tu eh. *aa, korang ketawe?. tak nak kawan! :)*

Terima kasih.

4 comments:

miss minn said...

adobe illustrator tu hape sue? su guna graphic tablet yg lukis2 tu ke? comel :)

LoveLy day :) said...

Illustrator nie hampir-hampir macam photoshop jugak tp features die lebih sikit la dri photoshop. tp biasenye org gune illustrator nie macm nk buat design2 ke. nk lukis2 ke. gune mouse je. bende tu ade tp dh rosak kot. keh keh keh.

miss minn said...

oww ye ke. penah dgr je, tatau pun illustrator tu mende. hehe, sayangnye dah rosak. haish kamu nih...! :)

LoveLy day :) said...

hehe. su pn mule2 tahu je illustrator tu ape tak penah gune. nak gune tak berape pandai pun. skrng ni kene belajar guna la. hehe. tu la, sayang sangat dah rosak. keh keh keh :P